TZ: VISITING EDITORS #3 / Léopold Lambert (Paris): The Funambulist

29. 11. 2016Artalk Infoservis

VISITING EDITORS #3 / Léopold Lambert (Paris): The Funambulist / PRAHA/Fórum pro architekturu a média / Brno / 2. 12. 2016 v 18h

VISITING EDITORS #3 – LÉOPOLD LAMBERT (PARIS): THE FUNAMBULIST

Třetí přednáška z cyklu zaměřeného na nové, nezávislé a nekomerční editorské řady interdisciplinárně a kriticky orientovaných autorů.

Zveme Vás v pátek 2. 12. 2016 v 18.00 na třetí přednášku z cyklu Visiting Editors.

Třetí v pořadí a zároveň i poslední přednáška cyklu se uskuteční v kulturním prostoru Praha / Fórum pro architekturu a média, Husova 18, 602 00 Brno.

Architekt a kritik Léopold Lambert představí svůj nezávislý architektonický časopis The Funambulist a zároveň uvede jeho aktuální číslo s podtitulem Police.

Léopold Lambert je francouzský architekt a publicista, šéfredaktor časopisu The Funambulist, který sám nezávisle vydává v Paříži. Je autorem knih Weaponized Architecture: The Impossibility of Innocence, která je ve výběru naší kurátorované knihovny, dále Topie Impitoyable: The Corporeal Politics of the Cloth, the Wall, and the Street a také La politique du bulldozer: La ruine palestinienne comme projet israélien.

The Funambulist je tištěný i digitální dvouměsíčník doplněný blogem a podcastem s názvem the-archipelago. Jeho podtitul „Politics of Space and Bodies” vyjadřuje ambici přemostit prostřednictvím kritických článku s dlouholetými a nově objevovanými dopisovateli svět kreativního navrhování (architektury, urbanismu, průmyslového a módního designu) se světem humanitních věd (filosofií, antropologií, historií, geografií atd.).

Visiting Editors je sérií přednášek, diskusí a čtení o jiných modelech publikování v architektuře.

Kurátorkou projektu je Mária Topolčanská / Fake Cities True Stories.

Organizátory projektu jsou PRAHA / Fórum pro architekturu a média a VI PER.

Přednáškovou sérii doprovází pop-up čítárna s kurátorským výběrem současných editorských projektů lokálních scén.