do 31. 12. 2016 / Soutěž na úpravu loga Linhartovy nadace k příležitosti 30. výročí nadace

28. 11. 2016Artalk Infoservis

Soutěž na úpravu loga Linhartovy nadace k příležitosti 30. výročí nadace / Praha / do 31. 12. 2016                                       

Soutěž na úpravu loga Linhartovy nadace k příležitosti 30. výročí nadace

Deadline: 31. 12. 2016

Odměna: 15 000,-

Linhartova nadace vypisuje otevřenou soutěž pro studenty středních, vyšších odborných a vysokých škol s uměleckým zaměřením a mladé designéry do 30 let (včetně) na úpravu současného loga k příležitosti 30. výročí nadace. Vítěz jednokolové soutěže získá zakázku na zpracování grafického manuálu v hodnotě 15 000,-.

Předmětem soutěže je úprava stávajícího loga Linhartovy nadace, které bude symbolizovat a odrážet třicetileté působení nadace. Nové logo a s ním související nový grafický manuál dočasně nahradí ten současný – nadace jej bude používat během roku 2017, kdy proběhne řada akcí v rámci 30. výročí nadace. Návrh by měl jasně odrážet informaci, že Linhartova nadace slaví v roce 2017 30 let od svého založení.

Od návrhu očekáváme výstižnost, zapamatovatelnost a jednotnou myšlenku.

Soutěž je vyhlášena jako veřejná, jednokolová, neanonymní. Každý soutěžící může přihlásit max. 3 varianty návrhu.

Předmětem odevzdání je:

- návrh loga

- návrh na plakát pro kulturní akci pořádanou Linhartovou nadací

- návrh propagačního předmětu: látková taška (vizualizace)

Termíny:

31. 12. 2016 odevzdání soutěžních návrhů

10. 1. 2017 vyhlášení výsledků soutěže

Pravidla soutěže:

Soutěž je určena studentům středních, vyšších odborných a vysokých uměleckých škol a mladým designérům do 30 let (včetně), kteří řádně vyplní přihlášku a dodrží všechny podmínky soutěže. Náklady vzniklé soutěžícím v souvislosti s účastí v soutěži nesou oni sami. Linhartova nadace se zavazuje k ochraně autorských práv a prohlašuje, že nezneužije žádný ze soutěžních návrhů, ani jeho části. Soutěžní návrhy nechť jsou zpracovány v českém jazyce.

Soutěžní návrh musí obsahovat variantu loga v českém i anglickém jazyce.

Současné logo nadace v několika variantách naleznete v příloze tohoto dokumentu.

Hodnocení soutěže:

Hodnotí se tato kritéria (bez udání pořadí důležitosti): komplexní grafickou kvalitu návrhu, výstižnost, zapamatovatelnost, jednotnou myšlenku. Bude přihlédnuto také k licenčním podmínkám použitých písem.

Způsob odevzdání:

Soutěžní návrhy zasílejte Šárce Syslová na e-mail sarka@linhartovanadace.cz.

O nadaci:

Linhartova nadace byla založena v roce 1987 a jejím posláním je vytvářet a podporovat projekty, které pomáhají rozvíjet názorové, společenské a umělecké vyjádření současné generace. Nadace svými projekty vytváří prostředí pro tvůrčí práci a setkávání umělců a mladých lidí a zpřístupňuje umění široké veřejnosti. Kromě podpory umělců samotných se nadace zaměřuje i na podporu začínajících pracovníků v kultuře a rozvoj arts managementu a oborů příbuzných. V roce 1992 iniciovala vznik dnes již legendárního klubu Roxy a později také Experimentálního prostoru NoD a Komunikačního prostoru Školská 28. Více informací naleznete na webu www.linhartovanadace.cz.