TZ: Program Galerie Kostka doplní v roce 2017 pět nových výstavních projektů

18. 10. 2016Artalk Infoservis

Program Galerie Kostka doplní v roce 2017 pět nových výstavních projektů / MeetFactory / Praha / 17. 10. 2016

Z celkového počtu 47 přihlášených projektů bylo do výstavního plánu Galerie Kostka v pražské MeetFactory pro příští rok vybráno pět projektů tuzemských i zahraničních umělců. Ti tak dostanou příležitost zrealizovat v netradičním prostředí smíchovského galerijního prostoru svoje autorské výstavy.

Galerie Kostka (160 m2) je zaměřena na samostatné výstavy a projekty uměleckých dvojic či skupin. Galerie slouží jako prostor pro umělecké experimenty a site-specific instalace přímo reagující na netradiční typologii tohoto místa. Je určena zejména nastupující generaci umělců a samostatným projektům rezidentů MeetFactory. Každý rok nabízí MeetFactory polovinu výstavních termínů v tomto prostoru široké výtvarné obci formou otevřené výzvy.

V rámci otevřené výzvy na výstavní projekty pro rok 2017 pro prostor Galerie Kostka byly ze 47 přihlášených vybrány následující projekty:

Igor Hosnedl & Anymade Studio: Abeceda/Alphabet (kurátorka: Tereza Jindrová); Jana Babincová, Pavla Nešverová: Zákon; Jimena Mendoza; Michalina Bigaj: Disigenuous Nature (kurátorka: Agnieszka Jankowska-Marzec); Lukáš Machalický: Background

Výstavní program galerií MeetFactory je zaměřen na současné umělecké tendence. Akcentuje vazby mezi místní uměleckou scénou a významnými zahraničními tvůrci, klade důraz na mezigenerační konfrontaci. Výstavy se pokoušejí přesahovat rámce jednotlivých médií i uměleckých disciplín a reagovat na aktuální témata otevírající řadu filosofických i sociopolitických otázek. Ruku v ruce s vysokými nároky na prezentaci usiluje MeetFactory o vytváření přirozeného, otevřeného prostředí pro setkávání veřejnosti s živým uměním.

Otevřeno denně od 13 do 20 hodin a dle večerního programu. Vstupné dobrovolné.