TZ: Luis Cerdas Jaubert

Luis Cerdas Jaubert / DISSECIONES: " Pedazos de algo que un dia fue" / Galerie Mimochodem / Praha / 14. 9. – 30. 10. 2016

Luis Cerdas Jaubert: DISSECIONES: " Pedazos de algo que un dia fue"

Galerie Mimochodem

Palackého náměstí, Praha 2

14. 9. – 30. 10. 2016

Vernisáž 14. 9. 2016 v 19.00

Luis Cerdas Jaubert je výtvarník původem z Kostariky. Narodil se v roce 1982 v San Jose. Bakalářský titul získal v ateliéru ilustrace a grafiky na University of Costa Rica a v magisterském studiu pokračoval na Vysoké škole uměleckoprůmyslové v Praze. Zde absolvoval v ateliéru Filmové a televizní grafiky v roce 2011. Od absolutoria se věnuje malbě, grafice a hudebním performancím a vystavuje v mnoha evropských galeriích. Jeho práce jsou emotivní a sugestivní. Kombinují autorovy vzpomínky s expresivními prvky a konceptuálními postupy.

Název výstavy lze ze španělštiny volně přeložit jako PITVY: „Kousky něčeho, co kdysi bylo“. Sugestivní titul výstavy je rámcem pro mnohovrstevnatý výklad temperamentních obrazů. „Pitva většinou vyžaduje opatrnou izolaci a ‚rozpojení‘ jednotlivých částí těla tak, abychom odkryli to, co mělo zůstat skryté“, naznačuje autor. Kromě brutální tělesnosti lze Jaubertovu Pitvu nahlížet jako vizualizaci prosakování vzpomínek do současné reality, konfrontaci nového a starého, střet umělce a umění.

Vernisáž výstavy DISSECIONES: " Pedazos de algo que un dia fue" Luise Cerdase Jauberta se koná ve středu 14. 9. 2016 v 19.00. V Galerii Mimochodem v podchodu stanice metra B na Palackého náměstí v Praze bude k vidění nonstop do 30. 10. 2016.

Galerii Mimochodem podporuje Magistrát hlavního města Prahy a Dům sociálních služeb Vlašská.

Nonstop Galerie Mimochodem se od roku 2012 snaží oživit prostory podchodu do stanice metra B z Palackého náměstí a zároveň prezentovat práci mladých českých umělců. Kurátorkami Galerie Mimochodem jsou Štěpánka Drchalová, Veronika Rollová a Tereza Vernerová Volná. Logo vytvořili Helena Jiskrová a Tomáš Cikán.