TZ: Zmrtvýchvstání

Aleš Brázdil, Michal Cimala, Epos 257, Jakub Janovský, Josefína Jonášová, Jan Kaláb, Jakub Nepraš, Tets Ohnari, Michal Pustějovský, Jakub Roztočil, Magdaléna Roztočilová, Michal Škapa, Mark Ther, Zdeněk Trs / Zmrtvýchvstání / Trafo Gallery / Praha / 22. 9. - 16. 10. 2016

TRAFO GALLERY Vás srdečně zve na své

ZMRTVÝCHVSTÁNÍ / RESURRECTION

Vystavují: Aleš Brázdil, Michal Cimala, Epos 257, Jakub Janovský, Josefína Jonášová, Jan Kaláb, Jakub Nepraš, Tets Ohnari, Michal Pustějovský, Jakub Roztočil, Magdaléna Roztočilová, Michal Škapa, Mark Ther, Zdeněk Trs

Vernisáž se uskuteční ve čtvrtek 22. září 2016 od 19 hod. za doprovodu DJ Robota.

Občerstvení zajišťuje BU2R a Klub Avu.

Výstava potrvá do 16. října 2016

Výstava Zmrtvýchvstání / Resurrection zahajuje fungování Trafo Gallery na nové adrese. Představujeme 14 autorů, kteří Trafačkou prošli v minulosti nebo se stávají součástí jejího budoucího výstavního plánu. Obdobně jako v minulosti se program Trafo Gallery bude zabývat umělci z vlastních řad, ovšem často zpestřovanými českými i zahraničními výraznými osobnostmi. Do konce roku se dále uskuteční sólová výstava Jakuba Janovského s názvem Silikon Family a výstava kreseb Marka Thera, obě pod kurátorským vedením Otto M. Urbana a v doprovodu vlastního katalogu.

Po dlouhém a usilovném hledání nových prostor se Trafačka usídlila na dvou místech. Spravujeme ateliéry v bývalé továrně na hodinová sklíčka v Nuslích (Michal Cimala, H3T architekti, Michal Pustějovský) a v Holešovické tržnici, Halu č. 14 a 18 (Jan Kaláb, Jakub Nepraš, Tets Ohnari a Zdeněk Trs).

Výstavní prostory v Hale 14 se rozkládají téměř na 200 m2 a disponují velkým stropním světlíkem, který prostoru dodává jedinečnou atmosféru. V sousedství Jatek78 a brzy doufejme dalších kulturních institucí se z Pražské tržnice stane v zóně Artdistrictu 7 osobité centrum umění, v lehce bizarních kulisách vietnamských obchodů a restaurací a mnohaleté jateční historie.

Historie Trafačky, spolku umělců a jedné produkční, se započala ve vybydleném prostoru bývalé trafostanice v pražských Vysočanech na konci roku 2006. Na dobu osmi let své existence se z chátrající haly a sousedního činžovního domu v srdci industriálního ghetta stalo živelné umělecké centrum s rezidenčními ateliéry, vlastní galerií a multifunkčním prostorem. Tuto etapu podrobně dokumentuje rozsáhlá kniha Trafology, kterou si Trafačka připravila v loňském roce ke svým devátým narozeninám (http://trafogalerie.cz/publikace/trafology-2006-2014/).

Událost na FB ke sdílení: https://www.facebook.com/events/1752994204954511/