TZ: Mosilana 2016

Filip Hauser, Kateřina Michálková, Anna Tomanová, Tomáš Prokop, Ondřej Bělica, Zuzana Bartošová, Stanislav Cibulka, Samuel Šrom, Markéta Robaard Šmerdová, Adam Hejduk, Štěpán Parma / Mosilana 2016 / Brno / výstavu je možné navštívit pouze během vernisáže a v rámci komentovaných prohlídek, tj. 31. 5. 2016 v 18h, 3., 6. a 9. 6. 2016 v 17h

"Mosilana 2016" je jednou z dalších celoateliérových výstav na již tradiční téma "prostor - socha - instalace". Jsou zde prezentovány závěrečné práce diplomantů a semestrální práce ostatních studentů ateliéru sochařství 2 Fakulty výtvarných umění v Brně. Doporučenou výtvarnou intervencí pro tento členitý a velmi fotogenický industriálním prostor bylo nabádání k jednoduchosti s užitím minimálních prostředků, které sice nemusí vést vždy k přesvědčivým výsledkům, ale nejistý výsledek možná daleko více otevírá prostor ke kladení otázek a tak i nalézání odpovědí.

Ateliérové moto: jednoduše, minimálními prostředky k nejistým výsledkům je dlouhodobým leitmotivem ateliéru, jeho jakousi nepsanou filozofií  o střídmosti  tvorby /práce/ a životě samém bez dogmat.