TZ: Nový komiksový příběh. Mae Sara / Koberec u prababičky

Mae Sara / Koberec u prababičky / Brno / březen 2016

Mae Sara: Koberec u prababičky

Komiksový příběh vznikal jako "akvarelový channeling". Cesta hlavního hrdiny po vesmíru a různých úrovních vědomí byla pro mě neustálým překvapením, pero a akvarelky nástrojem k jejímu odhalování. Kromě vnitřního zrcadla jsem v událostech na papíře mohl postupně potkávat to, co mne již od dětství velmi přitahovalo - komunikace s bytostmi z jiných mimozemských civilizací, lucidní snění, mystický vztah s přírodou, vhledy do minulých životů, nekonečno.

K zachycení některých výjevů mne bezesporu ovlivnilo sledování různých channelingových záznamů, jako jsou knihy publikované autorkou Dorothy Jane Roberts (1929 – 1984), která se jako médium napojovala na bytost Seth a spolu se svým manželem zaznamenávala jeho rozpravy. Inspirací ze současných kanálů dostupných na YouTube je pro mě především mimozemská bytost Bashar, která promlouvá již řadu let skrze své pozemské médium (Darryl Anka) při setkáních s veřejností po celém světě.

Dále jsou to knihy Vladimíra Megreho o poustevnici Anastázii, která žije hluboko v lesích kdesi v Rusku, kromě astrálního cestování po různých planetách živě komunikuje s přírodou a dokáže ve stromech číst jako v kihách (v Rusku inspirovala řadu lidí k odchodu z měst do přírody a založení soběstačných "rodových osad", ve kterých se uplatňuje živý vztah člověka se Zemí). V neposlední řadě životopisy jogínů, indických učitelů (Ramana Mahariši, Vivékananda, Ramakrišna, Babádží...), jejich praktik, včetně buddhových rozprav (pálijský kánon). Tento proud informací, který ve mě dlouhodobě rezonuje a vnitřní touha prolomit vlhké stěny své "kobky" (malého sklepního podnájmu v Brně) mě odnáší do sfér, které prožívá hlavní hrdina Koberce u prababičky.

**

Pavel Pražák (Mae Sara)

mae@maesara.cz

www.maesara.cz