TZ: Silvie Šeborová novou náměstkyní MG

Silvie Šeborová novou náměstkyní / Moravská galerie v Brně / od 1. 1. 2016

foto: MG

Silvie Šeborová novou náměstkyní

Od 1. ledna 2016 nastoupila na dosud neobsazenou funkci náměstkyně pro vnější vztahy Silvie Šeborová. Náplní pozice je koordinace komunikace instituce především v oblasti marketingu a programů pro nejrůznější věkové i zájmové skupiny.

SILVIE ŠEBOROVÁ (*1981, Nové Město na Moravě) je absolventkou brněnské Střední školy umění a designu a semináře Dějin umění na Filozofické fakultě MU v Brně. V Moravské galerii v Brně začínala jako externí lektorka, v letech 2007–2010 zde působila jako programová pracovnice. Dlouhodobě se zajímá zvláště o současné umění a možnosti jeho prezentace. Založila internetový časopis o výtvarném umění Artalk.cz, který do konce loňského roku vedla. Kromě toho působí jako organizátorka a moderátorka diskusí o problematice současného umění, aktivně přednáší, kurátoruje drobnější výstavy soudobého umění a přispívala do periodik věnovaných kultuře a výtvarnému umění (Art+Antiques, Flashart, A2).

„Mým cílem je podpořit současnou tendenci muzea, která směřuje k jeho větší otevřenosti směrem k návštěvníkům všech generací. Za doposud nejviditelnější kroky v tomto ohledu považuji zavedení vstupného zdarma do stálých expozic, zpřístupňování nádvoří budov Moravské galerie veřejnosti a otevření projektu ART IS HERE s novou expozicí, dětskou hernou a skluzavkou v Pražákově paláci. Ne všechny počiny však musí být takto výrazné, spíše jde o to prostřednictvím každodenní práce sdělovat veřejnosti, že galerie je příjemným místem k trávení času,“ vysvětluje svoji koncepci Šeborová.

S novou náměstkyní se mohou návštěvníci setkávat také při různých doprovodných programech, které iniciuje, případně i sama lektoruje. Aktuální informace o programu je možné sledovat na internetových stránkách nebo Facebooku galerie, případně se i přihlásit k odběru newsletteru a tím si zajistit pravidelný příjem zpráv z MG.