MeetFactory otevírá nová tvůrčí studia a dílny pro fanoušky výtvarného umění

MeetFactory otevírá nová tvůrčí studia a dílny pro fanoušky výtvarného umění / MeetFactory / Praha / od 16. 1. 2016

MeetFactory otevírá nová tvůrčí studia a dílny pro fanoušky výtvarného umění

Už tento týden 16. ledna bude zahájena první z dílen nově otevřené MeetF Academy – nové vzdělávací platformy, s níž rozšiřuje svou působnost pražské centrum současného umění MeetFactory. Vedle semestrálního studia malby, kresby a sochařství dostanou zájemci z řad aspirujících studentů uměleckých vysokých škol i amatérských výtvarníků možnost vyzkoušet si nové techniky v rámci víkendových dílen pod vedením zkušených pedagogů, kteří jsou sami nepřehlédnutelnými osobnostmi české výtvarné scény.

Pražská MeetFactory vstupuje do nového roku po svém; jako jedno z nejprogresivnějších uměleckých center zahajuje novou řadu vzdělávacích a tvůrčích studií pro všechny nadšence výtvarného umění. Nový vzdělávací program MeetF Academy nabídne jak několik semestrálních oborů, tak i jednorázové víkendové tvůrčí dílny pod vedením renomovaných umělců.

Známý výtvarník Filip Černý povede kresbu zaměřenou na zvládnutí základů této techniky, přes níž se student postupně propracuje ke složitějším kompozicím a principům. Studio malby otevře malíř Aldin Popaja, který seznámí frekventanty, jak se základy malířských technik, tak i s vnímáním barevného prostoru a hmoty. Základy sochařství si zájemci budou moct vyzkoušet ve studiu Jana Slovenčíka.

Vedle semestrálního studia nabídne MeetF Academy i jednorázové víkendové dílny, v jejichž rámci si studenti vyzkouší i méně obvyklé výtvarné techniky, jako jsou na příklad airbrush či výroba silikonových forem.

"Jednou z našich deviz je určitě spolupráce se zavedenými a aktivními výtvarníky, kteří jsou sami absolventi výtvarných škol a mají zkušenosti s vedením a výukou. Program odborných dílen chceme navíc každý měsíc obměňovat tak, aby si zájemci mohli vyzkoušet co nejšírší spektrum výtvarných technik. Rádi bychom fascinující svět tvůrčí práce otevřeli naprosto všem, které to láká.” doplňuje ředitelka programu Ivana Junková.

Ke studiu se bude možné přihlásit v průběhu celého semestru. Součástí MeetF Academy budou také dějiny výtvarné kultury, přednášky a pravidelné konzultace, v jejichž rámci budou pozvaní výtvarníci moci zájemcům o studium na vysokých školách dát zpětnou vazbu na jejich práce.

Více informací o programu MeetF Academy a o jednotlivých studiích oborech a dílnách lze nalézt na www.meetfactory/meetfacademy.