TZ: Lunchmeat Festival 2015

16. 10. 2015Artalk Infoservis

Lunchmeat Festival 2015 / Národní galerie v Praze: Veletržní palác / Praha / 23. 10. 2015

Světelné umění s klubovou elektronikou – Lunchmeat Festival 2015

Lunchmeat Festival 2015

Pátek, 23. 10. 2015

Národní galerie – Veletržní palác

Studio Hrdinů

Dukelských hrdinů 47, 170 00 Praha

Světelné umění se díky Lunchmeat Festivalu 2015 už pošesté setkává s pokročilou elektronickou hudbou. Špička světového light designu a elektronické hudby spojí síly 23. října ve Veletržním paláci v unikátní audiovizuální show. Návštěvníky čekají hned tři světové premiéry světelně–hudebních vystoupení, která vznikla přímo pro Lunchmeat Festival 2015.

*Andy Stott (UK) + Robert Seidel (DE) – a/v live world premiere

* Extrawelt (DE) – live

* Nathan Fake (UK) + Aeldryn (CZ) – a/v live world premiere

* Vessel (UK) + Pedro Maia (PT) – a/v live

* Electric Indigo (AT) + Thomas Wagensommerer (AT) – Morpheme a/v live

* CoH (RU) + GND (SK) – a/v live world premiere

* Logos (UK) + Pavel Karafiát (CZ) – dj set, live visuals

* Ø [Phase] (UK) – dj set

Mottem letošního ročníku Lunchmeat Festivalu je „POZOR!“ – zvolání sdružující aktuálnost i naléhavost témat, jejichž obsah i uchopení odlišuje Lunchmeat festival od většiny běžných světelných shows i klubové produkce: „Způsob, jakým je dnes prezentována a konzumována velká část světelných instalací a klubové elektroniky, připomíná cestu rychloobrátkového zboží. Lunchmeat Festival je tu pro ty, kdo chtějí dávat pozor – nejen na to, co zrovna letí kolem,“ píše se v manifestu letošního Lunchmeat festivalu. Lunchmeat Festival spojuje styčné body mezi kvalitní elektronickou hudbou, vizuální show a novými médii v synestetický zážitek 2.0.

Hlavní večer Lunchmeat Festivalu představuje světové premiéry audiovizuálních projektů vzešlých ze spolupráce mezi předními mezinárodními vizuálními umělci a hudebníky. V rámci letošního ročníku se tak ve světové premiéře představí stěžejní postava současné elektroniky Andy Stott ve spolupráci s experimentálním filmařem Robertem Seidelem, jejichž audiovizuální set je výstupem . Ve speciální AV show se na Lunchmeat Festivalu propojí známý ostrovní producent Nathan Fake s domácím vizualistou Aeldrynem a třetí audiovizuální premiéru obstará avantgardní ruský producent CoH v unikátní spolupráci s Peterem Gondou aka GND.

Součástí letošního Lunchmeat Festivalu je i světelná výstava Editions of light vol. II v unikátním prostoru bývalých lázní v podzemí budovy v Bubenské 1, Praha 7. Více zde.

O Lunchmeat festivalu 2015:

Program Lunchmeat festivalu tvoří řada vzájemně provázaných obsahových bloků, z nichž každý je nedílnou součástí výsledného kompaktního celku. Součástí festivalu je vedle hlavního večera i speciální opening show (letos s audiovozuální performancí Lumiére II Roberta Henkeho v Českém muzeu hudby, která proběhla 15. 10. 2015 – více zde), série tematických warm-upů (jejichž jednotlivé části představily čistě ženský lineup v čele s Paulou Temple, premiéru britského klubového inovátora Untolda v Brně a večer zaměřený na kontroverzní estetiku labelu PC Music), umělecká rezidence (letošní ročník je ve znamení unikátního spojení díla vizuálního experimentátora Roberta Seidela s britským elektronickým producentem Andy Stottem), site-specific mezinárodní výstava Editions of Light vol. II i množství doprovodných událostí konajících se napříč pražskou kulturní scénou – viz koprodukce s Experimentálním prostorem NoD při realizaci představení Ljós italského novomediálního kolektivu fuse* v pražském NoD (více zde).

Ve spolupráci s Německou ambasádou v Praze se napříč kompletní programovou skladbou Lunchmeat festivalu objevují umělci v rámci sekce prezentující současné německé audiovizuální tvůrce. V duchu svého manifestu a myšlenkového zacílení se festival snaží poskytovat také větší prostor umělkyním ženského pohlaví.

---

Lunchmeat Festival 2015

Pátek, 23. 10. 2015

Národní galerie – Veletržní palác

Studio Hrdinů

Dukelských hrdinů 47, 170 00 Praha

http://www.lunchmeat.cz/

Akce je pořádána ve spolupráci s Německou ambasádou v Praze.

Hlavní partner Lunchmeat Festivalu je Gambrinus Excelent.

Lunchmeat Festival Video Teaser zde

Předprodej vstupenek zde