TZ: Videokemp 2015. Jednodenní přehlídka současného videoartu

Videokemp 2015. Jednodenní přehlídka současného videoartu / Galerie Altán Klamovka / Praha / 31. 7. 2015 od 13 do 22h

Galerie Altán Klamovka v Praze

Videokemp 2015

Jednodenní přehlídka současného videoartu

V pátek 31. 7. 2015 od 13 do 22h

Kurátoři: Viktor Čech a Lenka Sýkorová

Vystavující: Alžběta Bačíková, Daniela Baráčková, Mira Gáberová, Ester Geislerová – Johana Švarcová, Miroslav Hašek, Dominik Hejtmánek, Pavel Jestřáb, Antonín Jirát, Calvin Laing, Petra Lelláková & Vladimíra Večeřová, Tomáš Moravec, Janek Rous, Tereza Severová, Johana Střížková, Haruna Tamaki Honcoop, Miroslava Večeřová, Tereza Velíková a další.

Kurátorský stan FUD UJEP Ústí n/L., kurátoři: Štefan Pecko a Martina Souhradová, vystavující: Jan Hrubeš a Kateřina Palešníková, Jiří Pitrmusc, Zdeněk Svejkovský, Michaela Hrabová.

Kurátorský stan FAMU Praha, kurátoři: Antonín Jirát a Štěpánka Šimlová

Změna vystavujících vyhrazena.

Altán se nachází v parku Klamovka, tram. č. 4, 9, 10 a 16.

www.aug.cz/altan-klamovka-praha

Videokemp je jednodenní výstavní akce zaměřená na prezentaci současného umění ve formě videa. Jeho princip je jednoduchý. Na určeném místě, většinou v parku, vzniká po dobu jednoho odpoledne a večera stanové městečko, v němž každý z umělců prezentuje svoji práci ve vlastním stanu. Toto specifické prostředí poskytuje letní alternativu klasické galerijní prezentaci a odlišnou možnost sdílení dané tvorby. Od roku 2005 se Videokemp koná již podeváté. Letos se bude konat přesně deset let od uspořádání prvního Videokempu. Každý z uplynulých ročníků hostil práce cca 20-40 českých i zahraničních tvůrců. Předchozí ročníky proběhly ve spolupráci s galerijními institucemi (Galerie Altán Klamovka, Galerie Futura – Zámek Třebešice, GASK, Dům umění města Brna, Galerie Entrance) či jako nezávislá akce (park Letná v Praze). Po roční pauze se Videokemp vrací, tentokrát na místo svého prvního konání, tedy do parku u Galerie Altán Klamovka.