TZ: Věřte nevěřte, Festival Fotograf má co nabídnout i v druhé půlce října. Od koncertu přes přednášku či galerijní jógu až po klasické výstavy

21. 10. 2014Artalk Infoservis

Věřte nevěřte, Festival Fotograf má co nabídnout i v druhé půlce října. Od koncertu přes přednášku či galerijní jógu až po klasické výstavy / Praha / 15. 10. 2014

Letošní čtvrtý ročník Festivalu Fotograf nabízí pestrý program i ve své druhé polovině. Zabývá se tématem "vidět a věřit", se kterým souvisejí všechny festivalové akce. Většina výstav, které jsou páteří obsahu festivalu, je již otevřená veřejnosti a láká k navštívení. Začátkem října proběhlo ve Veletržním paláci Diskuzní fórum s názvem Stadium zrcadla, kterého se zúčastnila řada odborných mezinárodních hostů. Další akce doprovodného programu jsou v procesu příprav a jejich realizace se nedočkavě blíží.

Tomáš Pospiszyl si pro festival připravil přednášku na téma Lenin v Obrazech a bude se zabývat fenoménem nesmrtelnosti v ruské kultuře 19. a 20. století. Akce se odehraje v galerii Tranzitdisplay 20. října od 19 hodin. Kateřina Zochová během trvání své výstavy v rámci programu Start-up (Galerie hlavního města Prahy) umožní zájemcům absolvovat cvičení jógy v prostorách galerie s komentovanou prohlídkou a dále také koncert party Skrepla a Kovandy pod názvem Jeden jazyk stačí. V Galerii Mimochodem bude otevřena výstava Pavla Příkaského Najdeš ji v levém uchu, která navádí k hledání autentičnosti prostoru vestibulu metra na Palackého náměstí.

Festival Fotograf bude zakončen speciální akcí Tomáše Uhnáka, kterou je rekonstrukce Recepce pro umělce a kulturní pracovníky ze dne 29. 1. 1947. Tomáš Uhnák se bude tázat po smyslu absence takovýchto oficiálních setkávání zástupců výše zmíněných profesí v dnešní době a možná díky této recepci s otevřeným koncem budeme moci nahlédnout do principů společenských událostí jako takových. Po recepci bude následovat afterparty v Café Neustadt.

Za akcí tradičně stojí Občanské sdružení Fotograf 07 o.s., které už několik let provozuje Fotograf Gallery a již od roku 2001 vydává časopis Fotograf ve dvou jazykových mutacích. Kompletní program a další informace jsou k dispozici na stránkách www.fotografestival.cz.