Top5týdne 18. 6. 2013

Ministryně kultury odstoupila, byli vyhlášeni finalisté Ceny Oskára Čepana, v Brně začaly Sochy v ulicích, Hotel Praha koupila PPF a proběhl veletrh moderního a současného umění Art Basel

 

1/ Ministryně kultury odstoupila

 

2/ Vyhlášení finalistů Ceny Oskára Čepana

Slovenská cena pro mladé umělce do 35 let – Cena Oskára Čepana – má své letošní finalisty. Jsou jimi Radovan Čerevka (1980), Erik Sikora (1986), Martin Vongrej (1986) a Zuzana Žabková (1987) (zde). Umělce vybírala porota ve složení Áron Fenyvesi (Trafo Grallery), Piotr Stasiowski (Wroclaw Contemporary Museum), Jiří Ptáček (Fotograf Gallery), Michal Murin (Akadémia umení v Banskej Bystrici) a Mira Keratová (Stredoslovenská galéria v Banskej Bystrici). Jméno vítěze bude oznámeno 10. října 2013.

 

3/ Začaly Sochy v ulicích

 

4/ Hotel Praha koupila PPF

 

5/ 44. ročník veletrhu Art Basel

Zdeňka Míchalová | Narozena 1984, vystudovala dějiny umění na Filosofické fakultě MU, kde pokračuje v doktorském studiu. Věnuje se umění pozdního středověku a renesance v prostředí měst a zabývá se popularizací dějin umění. Je též absolventkou oborů český jazyk a výtvarná výchova na Pedagogické fakultě MU. Na Artalk.cz píše od roku 2011 do rubriky media monitoring.